Even kennismaken

Mijn naam is Celine Smith, getrouwd en moeder van twee kinderen. Als kind van een Indische vader groeide ik op met eten. Veel eten! Nog steeds heb ik een zwak voor de Indische keuken en is koken echt mijn passie. Maar het heeft er ook voor gezorgd dat ik als kind niet bij de allerslankste hoorde. Dat ik me niet altijd comfortabel voelde als ik me in een zwempak of een balletpak moest wurmen... Dat maakte me vaak onzeker en ongelukkig.


Eetcoach

Van dieten werd en word ik niet gelukkig. Natuurlijk heb ik ze geprobeerd. Maar je wilt ook lekker kunnen leven. Uiteindelijk ben ik de opleiding Gewichtsconsulent gaan volgen omdat ik ervan overtuigd was en ben dat je lekker kunt leven. Ik hou van een PuurGezonde aanpak. Koken zonder pakjes of zakjes. Maar wel makkelijk, want met twee kinderen heb ik ook niet altijd tijd om uitgebreid te koken.

Mijn passie voor voeding en mijn interesse in mensen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik anderen ook wil laten zien dat lekker eten niet slecht hoeft te zijn. Met de juiste kennis en een steuntje in de rug kun je blijven genieten en gezond leven!

In 2016 heb ik me verder gespecialiseerd in kinderen en volgde ik de opleiding op de Hip&Healthy Academy van Lekker Pûh!!! Helaas leven steeds meer kinderen met overgewicht en dat is niet alleen slecht voor hun gezondheid, maar ook voor hun zelfvertrouwen. Daar kunnen we iets aan doen. Met veel plezier zet ik me daarom in om elk kind met overgewicht het zelfvertrouwen terug te geven en te groeien naar een gezond gewicht.

Als gewichtsconsulent begeleid ik gezonde mensen met over- of ondergewicht. Sinds het voorjaar van 2016 ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dat betekent dat je in veel gevallen, bij een aanvullende verzekering, een deel van de kosten van een consult kunt declareren.


Life Coach

Het drukke leven zorgt ervoor dat je blijft rennen. Enkele jaren daarvoor werd ik zelf met mijn neus op de feiten gedrukt. Twee kinderen, een leuke, maar drukke baan en plotseling een man die met PTSS thuis kwam te zitten. Een flinke uitdaging en de druk op mijn schouders nam toe. Naast die drukke baan wilde ik ook mijn eigen praktijk groter maken. Ik bleef rennen. Tot ik instortte. Gelukkig kreeg ik net op tijd de juiste tools aangereikt om niet volledig van de kaart te raken. Het opende mijn ogen. Om me heen zie ik veel mensen die, net zoals ik, alle ballen hoog willen houden. En dan het liefst ook nog super perfect. Ik zag het ook in mijn praktijk terug. Cliënten die niet lekker in hun vel zaten en overgewicht creerde. En niet altijd alleen door voeding. Vaak speelt (chronische) stress een grote hoofdrol.

In 2019 ben ik verder gaan leren tot Life Coach en heb ik inmiddels mijn diploma's behaald. Door middel van gesprekken ga ik met je aan de slag om erachter te komen wat het is dat je niet lekker in je vel zit. Door mijn gerichte vragen, hou ik je een spiegel voor. Soms is dat confronterend, heel vaak is dat mooi. Iedereen kan zichzelf verder helpen. En iedereen verdient het om gelukkig te zijn.

"Gezond leven is echt niet moeilijk, als je maar weet wat gezond leven is."